Digitale Methode Biologie

Laat biologie tot leven komen in deze activerende en unieke leermethode! Allesomvattend, volledig aanpasbaar en bovendien de helft voordeliger dan een klassiek schoolboek.

Ontdek de Digitale Methode Biologie.

Waarom kiezen voor Digitale Methode Biologie?

Met Digitale Methode Biologie heb je een aantal sterke troeven in handen om je leerlingen op een aantrekkelijke, boeiende en vooral interactieve manier biologie te laten ontdekken én onderzoeken.

Flexibel + leerlinggericht

Digitale Methode staat voor flexibel en leerlinggericht onderwijs.

Intelligent + geïntegreerd 

Digitale Methode ontsluit kant-en-klare leerinhouden vanuit een intelligent en geïntegreerd platform.

Dynamisch + aanpasbaar

Digitale Methode is een dynamische en volledig aanpasbare leermethode waarin je kan samenwerken met collega’s.

“Waaaaw!“

Ilse Hollanders

leerkracht natuurwetenschappen, 1ste graad

 • Activeren van voorkennis

  Leerlingen weten vaak meer dan ze zelf beseffen. Bij het begin van een nieuw leertraject activeert Digitale Methode Biologie waar mogelijk de aanwezige kennis bij de leerlingen. In verschillende opdrachten passen leerlingen kennis toe die ze in vorige leerjaren al verworven hebben.

 • Leerlingen verwonderen

  Boeiende contexten linken de inhoud van de module met de leefwereld van de leerling. Digitale Methode Biologie neemt leerlingen mee op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de biologie.

 • Onderzoek

  Digitale Methode Biologie is een onderzoekende methode. De wetenschappelijke onderzoeksmethode wordt stap voor stap toegepast in de verschillende onderzoeken. De onderzoeken zijn geïntegreerd in de leertrajecten én ook makkelijk aanpasbaar naar de eigen klassituatie.

 • Structuur

  Afgebakende leertrajecten met duidelijk geformuleerde leerdoelen zorgen voor structuur. De leerinhouden worden stap voor stap opgebouwd en leerlingen worden geactiveerd om zelf aan de slag te gaan. De tekst, voorbeelden, oefeningen en interactieve elementen vormen één afgewerkt geheel.

 • Visueel aantrekkelijk

  De leerlingen ontdekken en ervaren biologie via een mix van tekst, afbeeldingen, interactieve oefeningen, dynamische kaarten, animaties, lesvideo’s en websites. De integratie van al deze elementen in één leeromgeving zorgt voor een complete en interactieve leerervaring.

 • Flexibel en aanpasbaar

  Als leerkracht heb je alle vrijheid om te variëren tussen werkvormen. Een onderwijsleergesprek of liever de leerlingen zelfstandig aan de slag met jou als coach? Jij bepaalt wat nodig is voor je leerlingen. Bovendien kan je de methode ook volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen. Kan differentiëren nog makkelijker?

Schrijf je school in voor een proeftraject!

Stap net als honderden andere scholen in Vlaanderen in een gratis en vrijblijvend proefproject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school.

Proefproject aanvragen