Parapente - Digitale Methode Frans

Maak een unieke ontdekkingsvlucht doorheen de Franse taal met Parapente, Digitale Methode Frans. Allesomvattend, volledig aanpasbaar en bovendien de helft voordeliger dan een klassiek schoolboek.

Digitale Methode Frans in vogelvlucht.

Waarom kiezen voor Parapente - Digitale Methode Frans ?

Met Parapente - Digitale Methode Frans heb je een aantal sterke troeven in handen om op een aantrekkelijke, boeiende en leerlinggerichte manier met het vak Frans aan de slag te gaan.

Voorkennis

Voorkennisoefeningen in ‘Le décollage’ peilen het startniveau van de leerling.

Doelgericht

Alle componenten van het vak Frans komen evenwichtig aan bod in afgebakende leertrajecten.

Multimedia

Boeiende mix van authentiek tekst- en beeldmateriaal, ondersteund door interactieve elementen zorgt voor een complete leerervaring.

Flexibel

Vrijheid om te variëren tussen verschillende werkvormen om leerlingen aan de slag te houden zoals jij dat wil.

“De leerlingen vinden het echt fijn en behalen goede resultaten. We ervaren dat leerlingen veel meer gemotiveerd zijn. We merken dat ze ook thuis veel oefenen en dat ook de ouders volledig mee zijn in dit verhaal.”

Sofie Pieters

Leerkracht Frans, 1ste en 2de graad

 • Doelgericht en uitdagend

  Binnen de methode omvat elk thematisch hoofdstuk een evenwichtige reeks op zich staande leertrajecten, waarbij elk leertraject focust op één of meerdere componenten van het vak Frans. Behalve aandacht voor taalbeschouwing, identiteit, woordenschat en literatuur, worden ook veel kansen aangereikt voor de ontwikkeling van de verschillende vaardigheden, zowel digitaal als met opdrachten op papier. Uitdagende en doelgerichte communicatieve opdrachten zorgen voor een actieve realisatie van eindtermen en leerplandoelen.

 • Heldere structuur

  Elk hoofdstuk start met Le décollage, waar leerlingen op een creatieve en aantrekkelijke manier ondergedompeld worden in het thema en kennismaken met de beoogde doelen. In Le vol maken de leerlingen in verschillende thematische leertrajecten een uitgebreide en boeiende vlucht langsheen kennisitems en vaardigheden. In L’atterrissage wordt de landing ingezet: na een uitgebreide en printbare herhaling van de leerstof volgt de finale communicatieve opdracht. 

 • Authentiek en eigentijds

  De leerlingen ontdekken en ervaren de nieuwe leerinhoud via een mix van authentieke teksten en luister- en kijkfragmenten en beknopte lesvideo’s. De leefwereld van de leerlingen staat daarbij centraal met ruimte voor nieuwe ontdekkingen. De integratie van al deze elementen in één leeromgeving zorgt voor een complete leerervaring.

 • Flexibel en aanpasbaar

  Als leerkracht heb je alle vrijheid om te variëren tussen werkvormen. Een onderwijsleergesprek of liever de leerlingen zelfstandig aan de slag met jou als coach? Jij bepaalt wat nodig is voor je leerlingen. Bovendien kan je de methode ook volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen. Kan differentiëren nog makkelijker?

Schrijf je school in voor een proeftraject!

Stap net als honderden andere scholen in Vlaanderen in een gratis en vrijblijvend proefproject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school.

Proefproject aanvragen