Allesomvattende Digitale Methodes.

Samen met leerkrachten als auteurs, onderwijswetenschappers en technische experten ontwikkelen we onze Digitale Methodes voor het secundair onderwijs. Alles wat je met een klassiek schoolboek kan, versterkt met digitale mogelijkheden om leerstof flexibel, interactief, visueel aantrekkelijk én gedifferentieerd te brengen. Ontdek in het filmpje onze missie of vraag meteen een gratis proefproject aan.

Proefproject aanvragen

Bekijk een korte versie van onze Virtuele Opendeur.

Ontdek onze Digitale Methodes.

Klik op de afbeelding voor jouw vak en ontdek hoe we jouw Digitale Methode hebben ontwikkeld. Wil je de volledig inhoud van onze Digitale Methode inkijken? Schrijf je school dan in om een proefproject te starten.

Studeergids op papier

Ben je overtuigd van alle mogelijkheden van Digitale Methode? Maar wil je graag nog een papieren onderdeel voor je leerlingen? Dat kan met de Studeergids! Een handig instrument voor elk vak om de nieuwe leerstof van elk leertraject te verwerken en te studeren. De Studeergids helpt leerlingen tijdens het studeren via een schematische en sobere opmaak in een tabelstructuur. Ontdek het zelf in deze voorstellingsvideo.

Leerkrachten enthousiast, leerlingen gemotiveerder.

Zo'n 5000 leerlingen van 20 scholen hebben dit schooljaar hun klassieke boeken vervangen door Digitale Methode. Ondertussen zijn er ook 250 scholen die een proefproject lopen hebben. Leerkrachten die er dagelijks mee in de klas werken getuigen over Digitale Methode.

Jij kiest hoe je met de Digitale Methode werkt.

Geef je leerlingen nog meer kansen.

Ervaar het verschil met klassieke boeken.

Personaliseer jouw Digitale methode.

Waarom onze pilootscholen fan zijn van deze Digitale Methodes.

Voor de leerling

Zelfstandigheid

Zelfstandig begeleid studeren, meer autonomie zorgt voor gemotiveerdere, meer betrokken leerlingen.

Maatwerk

Digitale Methodes op maat van elke leerling of gegroepeerd volgens competenties i.p.v. ‘one size fits all’.

Interactiviteit

Multimediaal en multimodaal aanbod van inhoud: tekst, schema’s, video’s en interactieve elementen.

Print

Studeren op papier? Geen probleem, druk een vademecum/oefenreeks af van een lesonderdeel.

Voor de leerkracht

Flexibiliteit

Zet onze Digitale Methode volledig naar jouw hand en voeg eigen lesmateriaal toe.

Differentiatie

Automatische differentiatie die je verder kan verdiepen met oefeningen/ leerstof op maat.

Variatie

Varieer in je werkvormen, van klassikaal lesgeven, tot zelfstandig begeleid studeren.

Leercoach

Creëer de mogelijkheid om als leerkracht te evolueren naar leercoach met minder planlast.

Voor de school

Verlaging boekenfactuur

Vervang je klassieke schoolboeken met onze Digitale Methodes en je zal de prijs voor de leerling minstens halveren. Als school heb je geen kosten voor de versies voor leerkrachten.

Toekomstgericht onderwijs

Bied leerlingen en leerkrachten de tools om optimaal gebruik te maken van laptops in de klas. Met minder planlast en hogere motivatie, toekomstgerichter onderwijs.

 • Pedagogische onderbouw

  De Digitale Methodes maken het voor leerkrachten mogelijk te variëren tussen verschillende werkvormen. De leerling aan het stuur van zijn eigen leerproces, met een leerkracht in de rol van coach met focus op differentiatie. Of, klassikale les met de Digitale Methode in een ondersteunende rol. De verschillende multimediakanalen zorgen voor een gevarieerd aanbod van inhoud voor de leerling.

 • Eindtermen

  De nieuwe eindtermen vormen het uitgangspunt van de Digitale Methodes. In onze Digitale Methodes creëren onze auteurs trajecten die de weg openen tot de verschillende beheersingsniveaus. Hierbij bouwen we waar mogelijk ook meteen bruggen tussen de verschillende vakken. Elk leerstofonderdeel wordt gekoppeld aan 1 of meerdere relevante eindtermen.

 • Omkadering

  Elk deeltje leerstof start met omkadering, we trekken leerstof weg uit het abstracte en maken het tastbaar vanuit hun eigen leefwereld. Leerlingen maken kennis met begrippen, concepten en andere leerstofonderdelen. Aan de hand van weldoordachte combinaties van lesvideo’s, tekstuele inhoud en interactieve spelelementen (memory, hotspots, flashcards,…) reiken onze auteurs de eerste inzichten aan. Zet dit volledig naar jouw hand, betrek lokale actualiteit in de omkadering, zonder dat je als leerkracht ook theorie en oefeningen moet opbouwen.

 • Theorie

  De theorie is per leerstofonderdeel overzichtelijk gebundeld, met ook hier waar wenselijk lesvideo’s, schema’s, definities of regels en interactieve elementen die de leerstof aanschouwelijk maken. Het is ook mogelijk om alle theorie van een bepaald hoofdstuk te bundelen en af te drukken als vademecum om te studeren.

 • Oefenreeksen

  Onze auteurs voorzien telkens oefenreeksen op 3 moeilijkheidsniveaus, zowel om leerstof te drillen als meer contextuele, open vragenreeksen. Waar mogelijk worden deze automatisch verbeterd, waar wenselijk hou je als leerkracht het stuur in handen. Verschillende oefentypes (van heel interactief tot meerkeuze) bieden leerlingen voldoende variatie. Bovendien voorzien we bij tal van leerstofonderdelen ook afdrukbare werkblaadjes.

 • Leerlingenvolgsysteem

  Samen met pedagogische wetenschappers ontwikkelden we een leerlingenvolgsysteem, eenvoudig, overzichtelijk en dat in de inhoudstafel zelf. Door zowel progressie als score te kunnen opvolgen heeft de leerkracht alle informatie in handen om de coachende rol te vervullen. Bij score zie je zowel gemiddeldes als individuele resultaten. Op basis van wat een leerling in de Digitale Methode doorloopt geven we aan of een eindterm aangereikt werd, de leerkracht kan dan bepalen of ze ook bereikt is.

 • Aanpasbaar

  Zet onze Digitale Methodes volledig naar jouw hand, pas structuur, teksten, oefeningen en interactieve elementen aan, op maat van een aantal leerlingen of voor de volledige klas. Heb je al eigen lesmateriaal voor de nieuwe eindtermen? Geen probleem, voeg dit eenvoudig toe en pas look en feel aan zodat het past binnen de Digitale Methodes van onze auteurs.

Bekijk onze Virtuele Opendeur.

In 45 minuten ben je volledig op de hoogte over hoe Digitale Methode een meerwaarde kan betekenen voor jouw school. Wij demonstreren, onze leerkrachten-auteurs inspireren en gebruikers getuigen. Klik op de oranje bolletjes om naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Schrijf je school in voor een proeftraject!

Stap net als 250 andere scholen in Vlaanderen in een gratis proeftraject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school.

Proefproject aanvragen