Digitale Methode Nederlands.

Laat je verrassen en motiveer je leerlingen dankzij deze nieuwe en unieke leermethode Nederlands.  Volledig aanpasbaar en bovendien de helft voordeliger dan een klassiek schoolboek.

Ontdek de Digitale Methode Nederlands.

Waarom kiezen voor Digitale Methode Nederlands.

Met Digitale Methode Nederlands heb je een aantal sterke troeven in handen om op een aantrekkelijke, boeiende en leerlinggerichte manier met het vak Nederlands aan de slag te gaan.

Voorkennis

Voorkennisoefeningen en diagnostische toetsen peilen het startniveau van de leerling.

Evenwichtig

Alle componenten van het vak Nederlands komen evenwichtig aan bod in afgebakende leertrajecten.

Multimedia

Boeiende mix van tekstuele, visuele en interactieve elementen zorgt voor een complete leerervaring.

Flexibel

Vrijheid om te variëren tussen verschillende werkvormen om leerlingen aan de slag te houden zoals jij dat wil.

“Een groot voordeel van deze methode ten opzichte van een boek is dat je er op heel veel verschillende manieren mee aan de slag kunt. Door de mogelijkheid om er zelfstandig mee aan de slag te gaan, zijn leerlingen meer gemotiveerd.“

Jan Leunckens

Leerkracht Nederlands, 1ste graad A-stroom

 • Activeren van voorkennis

  Leerlingen weten vaak méér dan ze zelf beseffen. Bij het begin van een nieuw leertraject activeert Digitale Methode Nederlands waar mogelijk de aanwezige kennis bij de leerlingen. In verschillende opdrachten passen leerlingen kennis toe die ze in vorige leerjaren al verworven hebben. Bij het begin van de 2de graad peilen diagnostische toetsen naar lees-, kijk- en luisterstrategieën bij de leerlingen om de beginsituatie goed te kunnen bepalen.

 • Uitdagend en doelgericht

  Elk deel omvat een evenwichtige reeks op zich staande leertrajecten, waarbij elk leertraject focust op één of meerdere componenten van het vak Nederlands. Behalve aandacht voor taalbeschouwing, identiteit, woordenschat en literatuur, worden ook veel kansen aangereikt voor de ontwikkeling van de verschillende vaardigheden, zowel digitaal als met opdrachten op papier. Uitdagende en doelgerichte communicatieve opdrachten zorgen voor een actieve realisatie van eindtermen en leerplandoelen.

 • Authentiek en eigentijds

  De leerlingen ontdekken en ervaren de nieuwe leerinhouden via een mix van authentieke teksten, luister- en kijkfragmenten en beknopte lesvideo’s. De leefwereld van de leerlingen staat daarbij centraal met ruimte voor nieuwe ontdekkingen. De integratie van al deze elementen in één leeromgeving zorgt voor een complete leerervaring.

 • Flexibel en aanpasbaar

  Als leerkracht heb je alle vrijheid om te variëren tussen werkvormen. Een onderwijsleergesprek of liever de leerlingen zelfstandig aan de slag met jou als coach? Jij bepaalt wat nodig is voor je leerlingen. Bovendien kan je de methode ook volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen. Kan differentiëren nog makkelijker?

Schrijf je school in voor een proeftraject!

Stap net als honderden andere scholen in Vlaanderen in een gratis en vrijblijvend proefproject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school.

Proefproject aanvragen