Digitale Methode Wiskunde

Laat wiskunde tot leven komen in deze activerende en unieke leermethode! Allesomvattend, volledig aanpasbaar en bovendien de helft voordeliger dan een klassiek schoolboek.

Ontdek de Digitale Methode Wiskunde.

Waarom kiezen voor Digitale Methode Wiskunde?

Met Digitale Methode Wiskunde heb je een aantal sterke troeven in handen om je leerlingen op een aantrekkelijke, boeiende en vooral interactieve manier wiskunde te laten ontdekken én onderzoeken.

Flexibel + leerlinggericht

Digitale Methode staat voor flexibel en leerlinggericht onderwijs.

Intelligent + geïntegreerd 

Digitale Methode ontsluit kant-en-klare leerinhouden vanuit een intelligent en geïntegreerd platform.

Dynamisch + aanpasbaar

Digitale Methode is een dynamische en volledig aanpasbare leermethode waarin je kan samenwerken met collega’s.

“Het grote verschil tussen een klassiek invulboek en Digitale Methode is de visuele ondersteuning bij het aanbrengen, verwerken en vastzetten van de leerstof.”

“De leerlingen krijgen op veel verschillende manieren de leerstof aangereikt, waardoor de leerstof beter blijft hangen.”

“Jongeren die sneller vooruit willen en kunnen, kunnen zelfstandig aan de slag, terwijl we de andere groep dan klassikaal kunnen begeleiden.”

“Al het materiaal dat je nodig hebt is er, maar je kan er helemaal je eigen zin mee doen.”

Laure Vanhaelemeersch

leerkracht wiskunde 1ste graad

 • Activeren van voorkennis

  De leerling herhaalt aan de hand van enkele voorkennisoefeningen en een opfrissing van essentiële leerstofelementen op een actieve manier de voorkennis die nodig is om de nieuwe leerstof te begrijpen.

 • Leermotivatie

  Leerinhouden worden gespreid aangeboden over verschillende leertrajecten. Geziene leerstof wordt herhaald en dient vaak als kapstok voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. Door deze stapsgewijze aanpak blijft de cognitieve belasting voor de leerlingen beperkt, wat de leermotivatie ten goede komt.

 • Structuur

  Afgebakende leertrajecten met duidelijk geformuleerde leerdoelen zorgen voor structuur. De leerinhouden worden stap voor stap opgebouwd en leerlingen worden geactiveerd om zelf aan de slag te gaan. De tekst, voorbeelden, oefeningen en interactieve elementen vormen één afgewerkt geheel.

 • Visueel aantrekkelijk

  De leerlingen ontdekken en ervaren wiskunde via een mix van tekst, afbeeldingen, GeoGebra-applets, interactieve oefeningen, animaties, lesvideo’s .... De talrijke Geogebra applets maken wiskunde aanschouwelijk. De integratie van al deze elementen in één leeromgeving zorgt voor een complete en interactieve leerervaring.

 • Tekenen met GeoGebra

  De leerlijn tekenen met Geogebra wordt stap voor stap opgebouwd vanaf leerjaar 1. Leerlingen krijgen inzicht in wiskunde én verwerven digital skills met Digitale Methode Wiskunde.

 • Flexibel en aanpasbaar

  Als leerkracht heb je alle vrijheid om te variëren tussen werkvormen. Een onderwijsleergesprek of liever de leerlingen zelfstandig aan de slag met jou als coach? Jij bepaalt wat nodig is voor je leerlingen. Bovendien kan je de methode ook volledig aanpassen en naar de hand zetten, helemaal op maat van jouw leerlingen. Kan differentiëren nog makkelijker?

Schrijf je school in voor een proeftraject!

Stap net als honderden andere scholen in Vlaanderen in een gratis en vrijblijvend proefproject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school.

Proefproject aanvragen